Living statues festival Thorn

Op 20 mei 2018 werd het living statue festival weer in Thorn gehouden. Tijdens de eerste editie in Thorn was ik de winnaar van de kinderbeeldengalerij dus vandaar dat ze me gevraagd hadden om dit jaar ook weer mee te doen.

Samen met mijn moeder en mijn oma waren we begonnen aan het maken van een beeld. Het idee was om een levend standbeeld van de kleine zeemeermin te maken met de illusie dat ze op een steen ligt, een beetje zoals het beeld in Denemarken. Dit hebben we gedaan door een constructie van kippengaas te maken waar we vervolgens lakens die in latex gesausd waren oplegden. Vervolgens hebben we de staart en de top gemaakt op dezelfde manier. Toen alles droog was hebben we het geverfd en versierd met schelpjes die we nog zelf in zeeland zijn gaan halen.  Op de dag zelf was het dus vooral nog bodypainten en hopen dat het een beetje lekker weer was. Gelukkig was het 20 graden en heb ik niet hoeven rillen van de kou.

De kunst van een levend standbeeld is natuurlijk om stil te staan. Iedereen vraagt altijd aan mij hoe ik dit doe maar volgens mij is het gewoon een kwestie van niks doen en op je ademhaling letten als een soort meditatie. Zodra iemand naar je toe komt of een muntje in het bakje gooit is het je kans om te bewegen en interactie te hebben met de mensen.  Voor de kleine zeemeermin was dit vooral leuk met kleinere kindjes. Ik had namelijk een bak met schelpen  om uit te delen dus de kindjes bleven steeds terug komen voor een schelpje.

Het was weer heel erg leuk om te doen dit jaar en ik hoop dat ik nog snel weer een keer kan staan als living statue.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *