Een dag als productie assistent voor ‘Stille Storm’

De  cast en crew voor stille storm verbleef al iets langer bij ons thuis voordat de Productieleider voor die dag Sem Verstappen en actrice Susannah Elmecky (gewoon Suus) aan mij vroegen of ik al wat te doen had. Toevallig was dat mijn enige vrije dag in de week in het drukke hoogseizoen van Toverland, Tja de keuze tussen de hele dag film kijken en meehelpen om een film te maken is dan snel gemaakt.
Met mijn bammetje in mijn hand, gedoucht en wel fietste ik zo’n kwartier later richting de setlocatie om de eerste fiets af te gooien. Daarna werd ik weer naar huis gereden, pakte ik snel nog een rol gaffer tape mee en bracht ik fiets nummer twee er heen.
Op set waren we al bezig om de autocrash locatie op orde te maken met een leuke uitdaging, hoe maken we realistische remsporen op de weg? Aangezien mijn vrienden met de Seat krakbiza altijd sleepsporen trekken voor de lol wilde ik het ook wel een keer proberen als het ook echt ergens goed voor was. Ik was best trots op mijn eerste sleepsporen maar ze hadden nog iets langer gemogen dusja dan verleng je ze maar door met je wielen over natte verf te rijden!
Nadat ik mijn bandjes mishandeld had mocht ik op afstand gaan staan om het drukke fietsverkeer in Thorn tegen te houden. Perfecte timing om mijn auto toch nog even te verwennen door hem op te ruimen.
Na de lunch was het voor mij even wachten tot een paar scenes klaar waren en werd ik samen met Grover naar de Jumbo gestuurd voor boodschappen te doen voor de barbecue en zat de dag er al weer bijna op.

Het was geweldig om een set een keer van een ander perspectief te zien als die van de acteur en het beviel me ook wel, maar toch sta ik liever voor de camera dan er achter!

Wil je meer weten over Stille Storm ga dan naar https://www.facebook.com/stillestormfilm/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *